Ova web-lokacija upotrebljava kolačiće kako bi vam omogućila bolje web iskustvo. Prihvaćate li kolačiće?

Povijest

1971

Krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća Dr. Menini pokreće proizvodnju kotlova i lijevanih radijatora u svojoj lijevaonici I.M.L. u Legnagu (Verona).

21. Kolovoza 1971. kupljena je povijesna lijevaonica F.A.I.S u mjestu San Giovanni Lupatoto (Verona). U samo nekoliko mjeseci nakon združivanja firmi I.M.L. i F.A.I.S. rođena je nova firma, Sime S.p.A. Od tog trenutka, vrlo uspješna povijest firme začinjena je mnogim inovacijama. Prošlo je već više od tri desetljeća kako želja za inovacijama ne jenjava i vodi tvrtku prema novim i sve ambicioznijim ciljevima.

1973

Godina 1973 donosi prve dvije važne inovacije:

proizvodnju prvog lijevanog čeličnog člankastog radijatora i plinskog lijevanog čeličnog člankastog kotla s atmosferskim plamenikom.

1984

Od samog početka firma Sime je obilježena kao vodeći proizvođač na području podnih kotlova, a 1984. godine ušla je u područje zidnih bojlera, koje se razvija zbog sve većeg broja stambenih zgrada. Iste godine serijski je proizveden bojler Murelle za centralno grijanje i protočnu pripremu tople vode. Proizvod Sime je tijekom godina doživio mnoge tehnološke evolucije, koje ga danas svrstavaju među najpoželjnijim i cijenjenim proizvodima na međunarodnom tržištu.

1991

Od 1991 u svojoj jedinici Business Unit Comfort Ambientale, Sime počinje razvijati i proizvoditi sofisticirane plinske bojlere, koji se odlikuju preciznom elektronskom regulacijom pojedinih faza rada i procesa izgaranja.

1996

Zahvaljujući naprednoj kontroli izgaranja, proizvedeni su još napredniji bojleri, npr. Mistral, prvi zidni bojler prihvatljiv za okoliš s predmješanjem plina i zraka, i s niskim emisijama NOx (dušikovih oksida).

1998

Tržištu je predstavljen prvi inteligentni zidni plinski bojler za centralno grijanje i protočnu pripremu tople sanitarne vode s regulacijom grijanja u ovisnosti o vanjskoj temperaturi. Ovakva regulacija donosi znatne uštede energije.

2001

Godine 2001 razvojni laboratorij firme Sime dobiva akreditaciju za CE cerifikat za kontrolu sukladnosti po Direktivi za plin i Direktivi za učinkovitost.   To je prvi laboratorij s takvom akreditacijom u Italiji.

2006

U rujnu 2006. Sime usmjerava svoju pozornost na okoliš i obnovljive izvore energije. Dovodi na tržište solarne toplinske sustave s ugrađenom visokom tehnologijom za integraciju s tradicionalnim kotlovima i bojlerima za pripremu tople vode. To je bio izbor temeljen na potrebama tržišta, na koje Sime vrlo brzo odgovara proširenjem proizvodnog program u kratkom vremenu.

2008

Od 2008. godine proširen je asortiman proizvoda za velike potrošače na području solarne toplinske integracije. Razvijaju se nova tehnološka rješenja koja se odnose na opremu koja postaje sve sofisticiranija i pouzdanija te pojednostavljuje proizvodnju i upravljanje sustavima. Na tržištu je predstavljena nova generacija Murelle bojlera, inteligentnih zidnih uređaja, koji omogućuju upravljanje s više krugova grijanja različitih temperatura i solarnim toplinskim sustavima. Sve elektronike za upravljanje komponentama sustava instalirane su u bojlersku elektroniku a upravljanje se vrši preko komandne ploče bojlera.

2009

Posljednjih godina pozornost na okoliš i važnost obnovljivih izvora energije potaknule su potpuno novo, drugačije razumijevanje sustava grijanja: Prikladno je automatski iskoristiti više izvora energije kako bi se dobilo optimalno funkcioniranje ne samo jednog uređaja, već čitavog sustava.

S tim ciljem Sime je, u suradnji s velikim talijanskim tvrtkama u području projektiranja i proizvodnje toplinskih pumpi, odlučio ulagati u razvoj inovativnog proizvoda. U firmi Sime nikada se nismo oslanjali na pojednostavljene elektroničke regulatore dostupne na tržištu. Odabrali smo put istraživanja i dubinskog znanja o "funkcioniranju cijelog sustava".

Nakon dvije godine istraživanja i računalnih simulacija pomoću Trnsys softvera, rezultat je hibridno spajanje programirane elektronike s sofisticiranim algoritmima i optimiziranim bojlerom.

Razvoj se cijelo vrijeme provodi uz potporu Odjela za tehničku fiziku Sveučilišta Padova koji je provjeravao fizikalnu i matematičku strukturu modela, uspoređujući ga s dinamičkim reakcijama u smjeru uštede energije.

Eksperimenti na terenu u suradnji s projektantima termo-tehničkih postrojenja i termo tehničarima, omogućili su praktičnu prilagodbu i fino podešavanje regulacijskog softvera.

2011

Nakon dvije godine energetskih istraživanja u suradnji sa Tehničkim Odjelom za fiziku Sveučilišta u Padovi, Sime predstavlja inovativni proizvod, Multi Energy Manager, koji svojom multifunkcionalnom logikom povezuje različite izvore energije za kondicioniranje prostora.

2016

Na tradicionalnom sajmu MCE Expocomfort u Milanu, Sime predstavlja Murelle Revolution, jedini i inovativni generatora topline u A ++ klasi koji kombinira kondenzacijski bojler i toplinsku pumpu u jednom uređaju. Uređaj je vrlo kompaktnih dimenzija i bez vanjske jedinice.